Protein ve diğer polimoleküler yapılar, özellikle kuru olduklarında mikroorganizmalar için koruyucu bir yapı oluşturarak sterilizasyonun yapılmasını engellerler. Bu sebeple aletler kullanıldıktan sonra kuru olarak bırakılmayıp suyun altında kan, tükürük ve nekrotik artıklardan tamamen temizlenmelidir. Bu amaçla sabun ve deterjandan yararlanıldığı gibi kullanılmış aletleri, özel hazırlanmış kimyasal solüsyonlar içinde bekletip daha sonra steril etmek daha uygundur.
8 Ağustos 2012 Çarşamba
Dezenfektan
Cansız materyal üzerindeki patojen organizmaları öldürmek için kullanılan kimyasal ajandır. Ancak virüsler ve sporlar ölmeyebilir.
Diş
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon
Protein ve diğer polimoleküler yapılar, özellikle kuru olduklarında mikroorganizmalar için koruyucu bir yapı oluşturarak sterilizasyonun yapılmasını engellerler. Bu sebeple aletler kullanıldıktan sonra kuru olarak bırakılmayıp suyun altında kan, tükürük ve nekrotik artıklardan tamamen temizlenmelidir.
Diş
Diş Hassasiyetine Profesyonel Yaklaşım Nedir
Açığa çıkmış kök yüzeyleri izole edilir.
Floridli verniklerle kök yüzeyleri iyileştirilebilir.
Dişin eksilen tabakalarının yerine dolgu maddeleriyle restorasyonlar yapılabilir.
7 Ağustos 2012 Salı
Hassasiyete Karşı Evde Yapılabilecek Birşey Var Mı
Ağız hijyenine dikkat edilmeli. (dişlerinizin ve ağzınızın her noktasını dikkatlice temizlemelisiniz) yumuşak kıllı fırça kullanılabilir. (Dişin sert tabakalarına daha az zarar verilmiş olur) özel diş macunu (düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar alınabiliyor) alınan gıdalara dikkat edilmeli. (fazla asit içeren yiyeceklerin sık tüketilmesi sonucu mine tabakası çözünebilir) florlu diş bakım ürünleri kullanılmalıdır.
Diş
Diş Hassasiyetine Sebep Olan Faktörler
Sert ve travmatik diş fırçalamak (zamanla mine ve sementi aşındırır)
Diş eti çekilmesi
Diş eti hastalığı (şiş ve iltihaplı dişetleri de hassasiyete yol açar)
Kırık dişler
Diş gıcırdatma- sıkma
Plak birikimi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)