29 Haziran 2012 Cuma

Diş Protezin Amacı

Protezde, hastanin kaybolan fonksiyonlari tekrar kazandirilmaya ayni zamanda bozulan konuşmasinin da düzeltilmesi ve estetik görünümün de daha iyi olmasi amaçlanmaktadir. Protez uygulamalariyla kaybedilen ağiz sağliği düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açidan da desteklenmesi sağlanir.

Bu da fonksiyonel bozukluklarin yani sira, insanlarda kendine güven duygusunun azalmasina neden olur. Bu durumda olan hastalara yapilan çeşitli protezlerle insanlarin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanir.

Yillar boyunca insanlarin yemek yeme, çiğneme, yutkunma ve geceleri bazi nedenlerle diş gicirdatmalari sonucunda, dişler farkli oranlarda aşinirlar. Ayrica çürükler ve kaza sonucunda dişlerin bazi bölümlerinde kirilmalar oluşur. Bu gibi durumlarda, kron adi verilen protezler ile dişlerin kaybolan yapilari, tekrar yerine konur. Bu kronlar porselen, akril ya da diş hekimliği için iözel olarak üretilmiş olan metal alaşimlari kullanilarak yapilir. Diş hekimliğinde son dönemdeki gelişmeler bu yapilarin son derece doğal görünmesini sağlayabilmektedir.

Protez Uzmanı
Protez Diş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder