14 Ocak 2013 Pazartesi

Dolgu

Çürük ya da hasarlı bir dişe, eski şeklini, görüntüsünü ve fonksiyonunu yeniden kazandırmak için yapılan işlemdir.







İmplant İle Diş Yapımı


Günümüz diş hekimliği çalışmalarında gelişen son sistem ve materyaller sayesinde daha doğal, sağlıklı ve çekici gülüş dizaynları kolaylıkla oluşturulabilmektedir. Üstelik bu uygulamalar yapılırken gereksiz diş kesimlerine yer verilmemektedir. 
Geleneksel yöntemlerle çekim boşluklarını restore etmek için ön ve arka dişlerin kesimleri yapılıp kaplanması gerekirken artık ‘implant’ sistemi ile sağlam dişlere zarar vermeden ufak bir operasyonla çene kemiğine suni bir kök yerleştirmek mümkün olmuştur. İmplantlar titanyumdan yapılır ve sanılanın aksine yeterli kemik dokusu olduktan sonra her bünye kabul eder.


Diş Beyazlatma ve İç Kaynaklı Renkleşmeler

Dişin mine tabakasının altındaki dentinde oluşan renkleşmelerdir. Çocuklukta kullanılan tetrasiklin türevi ilaçlar ve aşırı florid kullanımı ya da annenin gebelik döneminde kullandığı bazı antibiyotikler nedeniyle oluşabilir. Rengin açılması çok yavaş olur ya da hiç olmaz.

Yaşlılık nedeniyle oluşan renkleşmeler; İlerleyen yaşlarda dişteki mine tabakası aşınarak alttaki dentin tabakasının koyu rengini yansıtır. Aynı zamanda yıllar içinde iç ve dış kaynaklı renkleşmeler de görülebilir. Böyle durumlarda beyazlatma işleminden başarılı sonuçlar elde edilebilir.


Köprünün Dezavantajları

Aslında bilinen bir dezavantajı yoktur, yalnız çok iyi temizlenmek ister. Köprünün altında plak ve bakteri birikmesini önlemek için uzun süre diş ipi ve bol su kullanmanız gerekir.

Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Diş Eti Enfeksiyonu

20 yaş dişinin tam çıkmadığı durumlarda yemek artıkları ve bakteriler 20 yaş dişinin çevresindeki diş etinin altına girerek enfeksiyona neden olur. Bunun sonucunda ağız kokusu, ağrı, yüzde şişme ve ağız açıklığında azalma görülebilir. Enfeksiyon lenfler aracılığı ile yanak ve boyun bölgesine yayılabilir.



İnley Dolgular


Arka dişlerin kron kısmının içinde yer alan ve dişin çiğneme yüzeylerinde bulunan tepecikleri (kuspları) içermeyen dolgulardır.  Onleyler ise dişin daha fazla alanını kaplar, bir ya da daha fazla tepeciği örtecek şekilde dişin içine yerleştirilirler.

İnley ve onley dolguların dişe yerleştirilmesi için, iki ya da daha fazla seans gerekmektedir. İlk seansta dişin çürüğü temizlenir, dişte gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra diş hekimi ağızdan ölçü alarak dolgu yerleştirilecek dişlin kayıtlarını diş laboratuvarına gönderir. Bir sonraki seansa kadar dişe geçici bir dolgu maddesi yerleştrilir, böylece diş korunmuş olunur. İkinci seansta geçici dolgu çıkartılır, dolgunun uyumu tam ise inley ya da onley dişe özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır.

İnley ve onleyler normal dolgulara oranla daha güçlü ve daha dayanıklıdır. Arka dişlerin çiğneme yüzeylerinde oldukça başarılı sonuç vermektedirler.


Estetik Gülüş


Estetik gülüşe sahip olmak, dişlerimiz ve çene yapımız, asıl işlevleri olan çiğneme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da önem taşıyor.
•Dişlerimiz ve çene yapımız, asıl işlevleri olan çiğneme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da önem taşıyor.
•Öyle ki dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları veya çenedeki yapısal bozukluklar özgüvenimizi sarsarak psikolojimizi olumsuz yönde etkileyebiliyor.
•Araştırmalar da, gülüşüne güvenen bir kişinin iş, sosyal ve günlük yaşamında diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutlu olduğunu ortaya koyuyor.




Diş İmplantı Vücudum Kabul Eder Mi ?


İmplantlar titanyumdan üretilmişlerdir. Vücudun normalde yabancı maddelere karşı geliştirdiği iltihabi veya alerjik reaksiyonlar titanyum için gerçekleşmez. Dolayısıyla vücudumuz titanyumdan üretilen implantı reddetmez. Fakat diş implantı operasyonunun %100 başarılı olacağını söylemekte doğru olmaz. Cerrahi işlem sonrası gelişen bir enfeksiyon veya ağız bakımının iyi olmaması implantın kaybına yol açabilir. Bu yüzden implantın başarısını %98-%99 olarak nitelendiriyoruz.







Çapraşık Diş Üstüne Porselen Lamina


Tedavi süreci kısadır. İlk muayenede dişler daha kesilmeden hastadan bir ölçü alınır. Bu model ile laboratuarda özel bir malzemeden mock-up (prova çalışması) uygulaması yapılır. Doktor ve hasta 3 boyutlu bu model üzerinde fikir birliğine varma şansını yakalar. Böylece dişleriniz daha kesilmeden nasıl olacağınızı 3 boyutlu olarak görme şansınız olur.

Daha sonra dişler kısa ve acısız bir işlem ile hazırlanır, ölçü alınır. Sizin ve hekiminizin birlikte karar verdiği form ve uzunlukta yapılmış plastik geçici veneerler yapıştırılır. Bunlar porselen laminalar gelene kadar dişlerinizi korumak açısından da önemlidir. Aynı zamanda bu geçiciler gerekli düzeltmeler için ikinci bir 3 boyutlu model görevini görür. Dişlerin yüz ile uyumu kontrol edilir, gerekli aşındırma ve ilaveler ile yüze uygun ideal gülüş tespit edilir. Laboratuarda bu modele göre porselen laminalar hazırlanır ve yapıştırılır.

Porselen veneerler çok ince olmalarına rağmen yapıştırıldıklarında kırılmaya karşı çok dayanıklıdır. Özel bir yöntemle (bonding rezin) yapıştırma işlemi gerçekleşir ve yapıştıktan sonra porselen laminaları dişten ayırmak mümkün değildir. Ancak doğal diş gibi aşındırarak uzaklaştırılabilirler.

Laminalar minimum preperasyon gerektirmeleri, sigara, çay, kahve...gibi ajanlarla boyanmamaları ve ışık geçirme özellikleri ile doğal dişten ayırt edilemezler. Bu yüzden günümüzde uygulanan en ideal estetik tedavi metodu olmuştur.

Zirkonyum Nedir ?


Klasik diş restorasyonlarında porselen uygulamalarında dayanıklılık için, porselen dişin altına metal bir alt yapı kullanılmaktaydı. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlığı ve en önemlisi estetik yönünden mahsurları bilindiğinden, genel anlamda metale alternatif arayışlara gidildi. Daha önce tıbbın diğer alanlarında başarıyla kullanılan zirkonyumun diş hekimliğinde porselen metalinin yerine uygulanması ile yeni bir devir açılmış oldu.




12 Ocak 2013 Cumartesi

Zirkonyum Alerji Yapar Mı ?


Hayır, Zirkonyum oksit doku uyumlu bir maddedir alerji yapmaz.








Pembe Estetik Diş


Kısa dişler, güldüğünüzde diş etlerinin çok görünmesi veya diş eti seviyeleri, diş çekimini takiben yumuşak ve sert doku kayıpları estetiği oldukça etkilemektedir.Plastik periodontal cerrahi ile dokuları yeniden şekillendirmek veya eksik alanların hacminin artırılması mümkün olabilmektedir. Bu gibi durumlarda diş eti hastalıkları uzmanlarının yapacağı basit operasyonlar ile diş boyları uzatılabilir veya diş etleri simetrik hale getirilebilir.





Beyaz Estetik Diş


Diş hekimliği uygulamalarında fonksiyon kadar estetikte çok önemli bir kriterdir. Ve çoğu zaman estetiği sadece dişlere yapılacak müdahalelerle sağlamak mümkün olmayabilir. Dişe istediğimiz duruşu ve görüntüyü verebilmek için bazen diş çevresi dokulara, yani diş etlerine de müdahale etmek gerekebilir. Pembe ve beyaz estetik kavramı buradan çıkmaktadır. Pembe estetik, dişetinin seviyesi, rengi ve sağlıklı oluşu ile sağlanır. Güzel ve estetik bir gülüş ancak diş etinin sağlıklı ve dişle birbirine mükemmel uyumu ile mümkün olabilir. Sağlıklı diş eti, fırçalandığı zaman kanamayan, açık pembe, kemik ve dişe sıkıca tutunan, portakal kabuğu görünümündedir.İdeal bir estetik çalışma için öncelikle pembe estetiğim mükemmel hale getirilmeli sonra beyaz estetik için gerekli çalışmalar yapılmalı.



Diş Protez


Protezde, hastanın kaybolan fonksiyonları tekrar kazandırılmaya çalışılırken, aynı zamanda bozulan konuşmasının da düzeltilmesi ve estetik görünümün de daha iyi olması amaçlanmaktadır. Böylelikle büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanır. Çünkü bu şekilde yaşamlarını (bir süre de olsa) sürdürmek zorunda kalan bireyler, öncelikle gülmeyi unuturlar. Bu da fonksiyonel bozuklukların yanı sıra, insanlarda kendine güven duygusunun zedelenmesine neden olur. Bu tip hastalara yapılan çeşitli protezlerle insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır.



Protez Diş


Ağızda çeşitli nedenlerle estetik bozuklukların veya kaybedilmiş olan dişlerin yerine konan, kişilerin estetik ve fonksiyonel olarak ihtiyaçlarını gideren tüm yapay oluşumlar protezdir (takma diş). Genel olarak diş kayıpları, diş eti hastalıklarının tedavi edilmemesi sonucunda oluşabilmektedir. Bunun yanında bazı kazalar sonucunda da diş kayıpları meydana gelmektedir. Bu nedenle kaybedilen dişlerin yerine, fonksiyonel ve estetik olarak sağlıklı dişlerle aynı görevi görecek protezler yapılmalıdır.



Ortodonti


Çoğu insan dişlerinin görüntüsünden memnun olmadığı için ortodontiste başvurur. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, güzel ve çekici bir gülümseme kişinin kendine güvenini kazanmasını sağlamakta hem özel hem de iş hayatında başarısını direkt olarak etkilemektedir. Estetik sorunlara ek olarak ayrıca çapraşık, temizlenmesi zor, çürüğe yatkın dişler ve diş eti problemleri gibi fonksiyonel problemler ile dişlerin yanlış kapanışı sonucu ortaya çıkan eklem rahatsızlığı nedeniyle de ortodontiste başvurulmaktadırlar. Özellikle erişkin hastalarda protetik (implant, köprü) hazırlık amacıyla da kısa süreli ortodonti tedavi yapılmaktadır.



Lamina Nedir ?


Lamina ya da laminate kelimeleri ince tabaka anlamına gelmektedir. Diş hekimliğindeki kullanımı dişlerin sadece dış yüzeylerine uygulanan estetik kaplamaları ifade eder.

Empress Köprü


IPS Empress 2 sistemi ile anterior bölgede üç üye köprü, posterior bölgede en çok ikinci küçük azı bölgesine dek uzanan ve en fazla küçük azı kadar genişliğinde olan gövdeye sahip, üç üye köprü ve tek kron restorasyonlarının uygulanması endikedir. Ancak köprü yapımı genelde tercih edilmez. Bu sistemde güçlendirilmiş porselen özel makinelerde sıkıştırılır. Özellikle ön bölge köprüler için tercih edilir. Işık geçirgenliği ve estetik görünümü oldukça iyidir. Çok büyük çiğneme kuvvetlerine dayanamazlar. Bu nedenle arka bölge köprüler için tercih edilmezler.

11 Ocak 2013 Cuma

Diş İmplant Nedir ?


Dental implant vida formunda titanyumdan üretilr ve çene kemiği içerisine yerleştirilmektedir. Güvenli bir diş kökü görevini üstlenir. İhtiyaç duyulursa üzerine kron veya köprü yapılabilir.








Estetik Gülüş Tasarımı Nedir ?


Estetik gülüş tasarımı, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, size özel ideal gülüşünüzü yenilemektir. Sizin birtakım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır.












Estetik Diş Hekimi Kime Denir ?


Hastanın yüzü ile uyumlu ve doğal görünümlü olarak yapılan, kozmetik uygulamaları da içeren tedavi şeklidir. Diş tedavisinden sonra hastanın memnuniyeti sadece tedavinin başarısına bağlı olmayıp, ulaşılan estetik sonuçla da yakından ilgilidir. Estetik konusunda mutlaka hastanın da görüşü alınmalı, istekleri not edilmelidir. Ayrıca estetik sağlanırken biyolojik ve fonksiyonel bakış açıları da ihmal edilmemelidir.



Amalgam Dolgu


Amalgam dolgular gümüş dolgular olarak da tanımlanır. Amalgam; gümüş, kalay ve bakır alaşımının, cıva ile karıştırılması ile elde edilir. Karışımın %45-50'sini oluşturan civa, metalleri birbirine bağlayarak dayanıklı bir dolgu malzemesi yaratmış olur. 150 yıldan beri geliştirilerek kullanılmakta olan amalgam dolgular, çok sayıda dişin korunarak ağızda kalmasına hizmet etmiştir.

Beyazlatma Sonrası Kahve İçebilir Miyim ?


Beyazlatma ve sonrasında yaklaşık 2 hafta boyunca; kahve, kola, şarap gibi renklendirici maddelerden uzak kalınması tavsiye edilir.










(Bleaching) Diş Beyazlatma


Dişler çeşitli nedenlerle lekelenebilmektedirler. Bunlar çay, kahve, sigara gibi çeşitli boyar maddeleri fazla tüketmek, bazı hastalıklar, bazı antibiyotikler ve floru fazla tüketmek olabilir. Ayrıca yaşla ve genetik faktörler nedeniyle de dişler daha sarımsı bir renkte görünebilmektedirler. Ağız içindeki mevcut protezlerin ve dolguların zaman içinde sararması da yine dişlerin daha sarımsı görünmelerine neden olabilmektedirler.

Beyazlatma işlemleri muayenehane şartlarında diş hekimleri tarafından yapılabildiği gibi, evde hastaların uygulayabileceği bir sistemle de dişlerin daha beyaz görünmeleri sağlanabilmektedir. Bu işlemler sırasında diş hassasiyetinin daha az olması, dişlerin başarılı bir şekilde beyazlaması ve geri dönüşün olmaması için düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekmektedir.



Bonding İşlemi


Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu amaçla kullanılan malzemeler (mikrofil ajanlar), doğal dişin dış yüzeyine tutturularak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir.  Bonding, günümüzde en çok ve en son uygulanan koruyucu dişhekimliği işlemlerinden biridir. Çoğu durumda, en az miktarda diş kaybı ile bu işlem gerçekleştirilir.



Bonding Uygulaması


Çürük, kırık, çentikli ya da renklenmiş dişlerin, diş rengindeki kompozit rezin materyali ile onarılmasıdır.

10 Ocak 2013 Perşembe

Diş Beyazlatma

Çeşitli nedenlerle koyulaşmış dişlerin rengini daha açık hale getirme işlemine diş beyazlatma denir. Bazı kişiler doğuştan şanslı olarak beyaz diş rengine sahiptirler. Bazen de genetik olarak daha koyu diş rengiyle doğarız. Diş hekimliğinde kaydedilen gelişmelerle sararmış dişleri porselen yaptırmak yerine diş ağartan bazı maddelerle bembeyaz dişlere kavuşmak mümkün. Bleaching (diş beyazlatma) yönteminde önce hastaya diş taşı temizliği yapılır. Daha sonra dudak, diş etleri ve yanak içleri özel yalıtım maddeleri ile kapatılır. Böylece bu bölgelerin zarar görmesi engellenir.




Diş Beyazlatma Ne Kadar Süre Etkisini Korur ?

Beyazlatma sonrasında dişlerinizin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez ama bir miktar renkleşme bir  iki yıl arasında oluşur. Beslenme alışkanlıklarına göre bu renklenme farklılık gösterir. Her yılda bir kez ev tipi beyazlatma ile bakım sağlanması tavsiye edilir.

Office Bleaching Diş Beyazlatma

Diş hekimi tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bir dişe veya tüm ağza uygulanabilir. Beyazlatılması daha zor olan dişlere genellikle muayenehanede müdahale etmek gerekir. Isı, ışık gibi çeşitli tekniklerle bir veya birkaç seansta uygulanır. Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.




Home Bleaching Diş Beyazlatma

Hastanın kendisi tarafından evde uygulanan diş beyazlatma işlemidir. Basit düzeydeki renklenmelerde tercih edilir. Bu işlemin yapılabilmesi için hastadan bir ölçü alınarak ağız modelinin çıkarılması gerekmektedir. Bu model üzerinde şeffaf ve elastik bir kılıf hazırlanır. Bu kılıfın içerisine diş hekimi tarafından verilen beyazlatıcı jel konularak hastanın kendisi tarafından ağzına takılır. Genellikle gece veya hafta sonları uygulanır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

- Home bleaching diş beyazlatma
- Office bleaching diş beyazlatma.



Diş Beyazlatma

Beyazlatma, dişlerin yapısında bulunan (yani içine sinmiş) renklenmeleri ortadan kaldırma işlemidir.





Aft ve Uçuk (Ağız Yaraları)

Aft ağız içerisinde yanaklarda, dudaklarda, yumuşak damakta, diş etinde, dil üzerinde çevreleri belirgin sınırlarla ayrılmış oldukça ağrılı ülsere alanlardır. Halkımızda beş kişiden birinde sıklıkla aft ve uçuk problemi görülmektedir. Bayanlarda daha sık görülen aft ve uçuğun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle sadece aftın oluşumunu hızlandıran veya yavaşlatan etkenlerden söz etmek mümkündür.



Lokal Anestezi İle Acısız Diş Tedavisi, Diş Çekimi, Kanal ve Dolgu

Lokal anestezi diş ve çevre dokuların sinirlerini ağrı duyulmaması için etkileyen bir tedavi şeklidir. Önceden geçirilmiş bir alerji hikâyesi varsa, kalp, kan hastalıkları, yüksek tansiyon ve diğer genel sağlıkla ilgili bir rahatsızlığınız varsa mutlaka hekiminizi uyarınız. Lokal anestezi uygulaması sırasında ve sonrasında ağrı, şişlik, yanma, enfeksiyon, geçici ya da kalıcı sinir harabiyeti ve beklenmeyen alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Alerjik reaksiyonlar; kaşıntı, döküntü, bulantı, kusma, solunum zorluğu, kalp atışında artış (taşikardi) veya azalma (bradikardi) çok düşük bir ihtimalle ölüm şeklinde olabilir. Lokal anestezi uygulaması yapılacağından tedavi öncesi alkol, uyuşturucu ya da diğer benzeri etki yapan ilaçları almayınız. Lokal anestezi ile yapılan tedaviden sonra araç kullanmayınız.


Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Operasyon Sonrası Bakım Önerileri

- Yara yeri kesinlikle kurcalanmamalı.
- İlk 24 saat boyunca diş çekilen tarafla çiğneme yapılmamalı.
- Kanamayı artırıp iyileşme sürecini uzattığı için ilk 24 saat sigara içilmemeli.
- Kan pıhtısının yerinden oynamaması için hasta tükürmemeli.
- Kanama kontrol edilmeli ve dikiş atılmamışsa steril gazlı bezle tampon yapılmalı.
- Operasyon sonrası bölgeye soğuk bir tampon uygulayarak dolaşım yavaşlatılmalı ve yüzün şişmesi engellenmeli. 20 dakika soğuk tampon, 20 dakika ara, sonra tekrar 20 dakika soğuk tampon şeklindeki periyotlar şeklinde…
- İlk 24 saatten sonra her 2 saatte bir ılık tuzlu suyla gargara yapılmalı.

Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Kist Oluşumu

Gömük ya da yarı gömük 20 yaş dişinin çevresindeki yumuşak dokuda kist oluşabilir. Bu kist ve dişin alınması, ileride oluşabilecek kemik ve komşu diş hasarını önleme açısından büyük önem taşır. Nadiren de olsa kistin içinde tümör gelişebilir veya kistin aşırı büyümesine bağlı olarak çenede spontane kırıklar meydana gelebilir.

9 Ocak 2013 Çarşamba

Dolgu ve Endirek Teknikte Kullanılan Materyaller


- Altın,
- Kompozit,
- İnleyler.



Dolgu ve İndirek Teknik


Bu teknikle inley ve onley dolgular dişe iki ya da daha fazla seansta yerleştirilir.


Cam İyonomer Dolgular


Cam iyonomerlerin en önemli özelliği; yapısında dişi çürüklere karşı koruyan florür içermesidir. Florür salınmasını da sağlayarak yeni çürük oluşumunu önlemede yardımcı olur. Tabaka tabaka yerleştirilmelerine gerek olmadığından, yapımı kompozit rezin dolgulara göre daha kolaydır. Ancak geleneksel cam iyonomer dolgular; kompozit rezinlere göre daha zayıftır ve diş rengine uyumu kompozitlere oranla daha kötüdür. Genellikle süt dişlerinde ve daimi dişlerin kök yüzeylerinde kullanılırlar.


Amalgam Dolgular


Amalgam; civa, gümüş ve kalay gibi metallerden oluşan bir alaşımdır. Amalgam dolguların dişe düşmeden tutunabilmesi için; dolgunun yerleşeceği boşluğun duvarları yukarıya doğru birbirine yaklaşacak şekilde hazırlanmalıdır. Civa toksitesi ile igili devam eden tartışmalara rağmen 150 yıldır yaygın olarak kullanılan amalgam dolgular, diğer dolgu çeşitlerine oranla daha güçlüdür ve daha uzun süre dayanmaktadır.


Kompozit Rezin Dolgular


Kompozit rezinler diş renginde dolgu materyalleridir, ‘Beyaz Dolgu’ diye de adlandırılırlar.  1968’den beri rezin bazlı kompozitler dolgu materyali olarak kullanılmaktadır. Ön dişlerde ve dişlerin görünen bölgelerinde kullanılırlar. Dişler arasındaki boşlukları kapatmada ve kırık dişlerin onarılmasında da kullanılmaktadırlar.

Kompozit dolgu, amalgam dolguya göre dişi daha çok koruyan bir teknikle yapılır, çünkü dolguyu yerleştirmek için diş yüzeyinin daha az miktarı uzaklaştırılmalıdır. Kompozit, doldurulacak dişe, diş eski şekline ulaşana dek tabaka tabaka yerleştirilir, her tabaka yerleştirildikten sonra ultra-viyole ışıkla sertleştirilir. Dolgu tamamlandığında serleşme reaksiyonu da tamamlanmış olur, böylece işlem sonrası çiğneme yapılmasında sakınca yoktur. Yapıldıktan sonra dişin soğuk ve sıcakta hassasiyet göstermesi normaldir, bu durum bir-iki hafta içerisinde geçmektedir.


Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Protez

Total protez kullanan hastalarda gömük 20 yaş dişleri, protezde uyumsuzluk, vuruk ve kullanamama problemlerine neden olabilir.