28 Temmuz 2012 Cumartesi

Diş Beyazlatma ve Estetik Diş Hekimliği


Diş beyazlatma tedavisi, dişlerde meydana gelmiş lekelerin çıkartılması değildir. Dişlerde oluşan kalıcı olmayan renklenmeler çay, kahve ,şarap, sigara, amalgam dolgular, eski dolgular...gibi pek çok nedenle oluşmuş olabilir. Fakat bunlar dişlerin temizlenmesiyle birlikte ortadan kaldırılarak dişin gerçek rengi ortaya çıkarılabilmektedir. Daimi renklenmeler, daimi dişlerin oluşumu sırasında ya da gebelik esnasında kullanılan antibiyotiklerin sonucunda diş minesinde oluşan renklenmeler olup sadece diş temizliğiyle giderilemezler. Beyazlatma tedavisinde amaç dişin ana renginin istenilen oranda birkaç ton açılması işlemidir. Herkesin bir ten rengi olduğu gibi kendine özgü bir diş rengi de vardır. Beyazlatma işlemi bu diş renginin birkaç ton açılmasıdır.

Beyazlatma tedavilerinde kullandığımız ilaçların içeriğinde hidrojen peroksit olup diş minesine herhangi bir zarar vermediği klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu maddenin ilaç içerisindeki oranları ve uygulama süreleri her diş tipine göre farklı olmak zorundadır. Bu nedenle bu tedavilerin doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Diş beyazlatma tekniklerinde ve kullanılan ilaçlarda son yıllarda meydana gelen gelişmeler, daha kolay, ekonomik ve etkili yöntemlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Kliniğimizde iki beyazlatma yöntemi uygulanabilmektedir;
a)Ev-tipi beyazlatma yöntemi olup uygulama süresi daha uzun fakat daha ekonomik bir yöntemdir.
b)Ofis tipi yöntemi olup 30 dakika 1 saat içerisinde bir veya iki uygulama ile hemen beyaz dişlere kavuşulan bir yöntemdir. Bu işlem için piyasada oldukça kolay elde edilen ve ekonomik pek çok yöntem bulunmasına karşın, kullanılan malzemelerin bilimsel deneylerle kanıtlanmamış ve doktor kontrolünde olmaması nedeniyle dişlere zarar verebilecek, hassasiyet yaratabilecek sonuçlar gelişebilir.

Diş  Beyazlatma
Beyazlatma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder