23 Temmuz 2012 Pazartesi

Ortodonti Doğru Olmayan Kapanış Çeşitleri

Çapraz Kapanış: Bu tip düzensiz kapanışta, üst dişler alt dişlerin önemli derecede içine ya da dışına oturur. Ortodonti tedavi genellikle bu tip kapanış için gereklidir, çünkü çapraz kapanışı olan kişilerde çiğneme ve ısırma oldukça zordur.
Çapraşıklık: Kendileri için yeterli yer bulunmadığında daimi dişler yanlış bir pozisyonda konumlanırlar. Bunun nedeni çenenin olması gerektiğinden daha dar olması ya da dişlerin dental arka göre çok daha küçük yapıda olmalarıdır.
Derin Kapanış: Üst ön dişlerin alt ön dişleri olması gerektiğinden çok fazla örtmesi durumunda derin kapanış oluşur. Bazı durumlarda üst dişlerin kesici kenarları alt dişlerin dişetlerine değebilir.
Ters Kapanış: Alt ön dişlerin üst ön dişlerin önünde konumlandığı durumlarda ters kapanış oluşmaktadır.
Açık Kapanış: Dişler kapatıldığında alt ve üst dişlerin birbirine değmemesi durumudur. Bu takdirde çiğneme etkisiz hale gelir ve arka bölge dişleri daha kolay aşınır. Çünkü ön dişler çiğneme kuvvetlerini eşit şekilde paylaşamazlar ve arka dişler çok fazla basınca maruz kalırlar.
Dişler Arasındaki Boşluklar: Bazı durumlarda diş kayıpları mevcuttur ya da dişler olması gerekenden daha küçük boyuttadır. Çenenin genişliği normal boyutta ise dişler arasında geniş boşluklar bulunabilir. Bir ya da birkaç diş kaybı olan kişilerde bu boşluklar düzensiz şekildedir. Çünkü kalan dişler bu boşluklara doğru eğilirler.

Ortodonti

Lingual Ortodonti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder