7 Ekim 2012 Pazar

Zirkonyumun ve Metal Destekli Porselenler Arasındaki Farklar


- Doğal diş yapısına çok benzeyen bir üründür. Zirkonyum dışında yapılan tedavilerde bile matlık ve yapaylık olabiliyor; bundan dolayı ön dişlere zirkonyum uygun görülür.
- Sigara, çay, kahve gibi renk veren gıdalarla renk değişimi yaşanmaz.
- Metal destekli porselenler köprü mekanik olarak dişe yapıştırılır; fakat zirkonyum mekanik ve kimyasal olarak tutturulur. Böylece zirkonyumun dayanıklı olması oranı daha fazladır.
- Zirkonyumda doğal diş her türlü ışığı geçirir; aksine metal destekli porselenler bazı ışıklarda ağızda yokmuş gibi bir görünüm ortaya çıkar.
- Zirkonyum uygulamasında metal kullanılmağı için diş eti hizasında çizgi oluşmaz, böylece estetik bir görünüm sağlar.
- Dişte eskiden uygulanan metal destekli porselenden dolayı diş etinde gerçekleşen morarma ve baskı zirkonyum ile ortadan kalkar.
- Zirkonyum, çay, kahve ve sigara gibi lekelenme ve renklenme yapan olumsuzlukları ortadan kaldırır; aynı zamanda diş taşı oluşumunu da önler.
- Zirkonyum ile ağız kokusu, tat bozukluğu ve diş eti problemleri yaşanmaz. Ayrıca alerji riski de bulunmamaktadır.
- Metal destekli porselende diş eti çekilmesi yaşanan bölgede kötü bir görünüm oluşurken, zirkonyum estetik görünümünü koruyor.
- Zirkonyumun diş etiyle uyumu kolay olmakla birlikte, diş eti hastalığı olan hastalarda sorunsuz kullanılabilir. Hasta, zirkonyum ile ağız temizliğine dikkat ettiği sürece diş eti rahatsızlığı yaşanmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder