6 Temmuz 2012 Cuma

Gülüş Estetiği Dizaynı

•Bildiğiniz gibi, güzel bir gülüş için dişler beyaz, eksiksiz ve düzgün sıralanmış olmalı. Ayrıca dişleri saran diş eti açık pembe ve diş yüzeyi de düzgün görünmeli, işte bu görüntünün elde edilebilmesi için eksik dişler varsa boşluklar porselen gibi materyallerle restore ediliyor.
•Diş çürükleri de uygun renkte dolgu maddeleriyle ve dişin orjinal formuna sadık kalınarak dolduruluyor. Dişlerin diziliminde çapraşıklık sorunu da ortodonti tedavi yani dişlere tel takılmasıyla giderilebiliyor.

Üst dudağın alt kenarı dişlerin görünürlüğünü sınırlandıran gülme hattını oluşturur. Bu hat aynı zamanda alt dudağın iç sınırının kurva türünü izleyen maksiller anterior dişlerin kenarlarını da takip eder. Ağız köşeleri interpupiller çizgiye ve okluzal düzleme paralel olduğunda ve dişlerin uçları hafifçe alt dudağa değdiğinde hoş bir gülüş elde edilir.

Alt dudak, üst dudak ile birleştiği ağız köşesine doğru yukarı ve posterior yönde kavis alır. Gözlemcinin dikkati, dudakların yukarı doğru uzanan kavisi içerisinde çerçevelenmiş olan diş dizisine çekilmiştir.

Gözlemcinin gözü alt dudağın yükselmesine yoğunlaştığından, okluzal ve insizal düzlemler üzerine odaklanır. Görünen maksiller dişler, alt dudağın üst kenarına paralel seyreden konveks, kuyruğa yakın bir bağlayıcı veya insizal bir hatta sahiptir. Bu hat bireyden bireye değişkenlik gösterebilir ve bayanlarda daha belirgin ve dış bükeydir.

Estetik gülüşe sahip olmak. Dişlerimiz ve çene yapımız, asıl işlevleri olan çiğneme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da önem taşıyor.

•Dişlerimiz ve çene yapımız, asıl işlevleri olan çiğneme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da önem taşıyor.
•Öyle ki dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları veya çenedeki yapısal bozukluklar özgüvenimizi sarsarak psikolojimizi olumsuz yönde etkileyebiliyor.
•Araştırmalar da, gülüşüne güvenen bir kişinin iş, sosyal ve günlük yaşamında diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutlu olduğunu ortaya koyuyor.

Ruhumuzdaki güzelliğin en saf ifadesi olan gülüşün yüzdeki yansımasına bakacak olursak; kıpır kıpır bir teni, pırıl pırıl parlayan bir çift gözü, inci gibi parlayan tertemiz dişleri, belirgin elmacık kemikleri, gamzeli yanakları, dolgun dudakları ve gergin bir boynu görmez miyiz.

Evet yukarıdaki bu tarif, genlerimizle bize geçen, ailemizden öğrendiğimiz mutlu insan olma sanatının çevreye yansımasıdır. Bu güzel dizayn edilmiş gülüş şekline ilk gençlik döneminde yüzümüze oturmaya başlarken, orta yaşlarda hafif deforme olabilir. İşte, ruhtaki gençliğin bedenimizdeki koruyucuları olan estetik cerrahların güzel elleri bize gülüşümüzün tazeliğini geri verebilir. Güzel gülebilmek, ruhtaki güzelliği dışarıya doğru yansıtabilmektir. Ancak, kişinin yüz anatomisi buna her zaman müsait değildir.

Gülüş Tasarımı
Gülüş Estetiği
Estetik Gülüş Tasarımı
Estetik Gülüş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder