17 Temmuz 2012 Salı

Gülüş Estetiği Estetik Bölgesi

Ağzın boyutuna ve şekline bağlı olarak dişlerin sayısı ve dudak kaslarının gerilme derecesi insandan insana kolayca değişiklik gösterir. Gülerken görünen bu dişler görünüşünüzdeki en önemli etkidir ve diş estetiğinin temelini oluştururlar.genelde insanlar gülümsediğinde,tipik olarak öndeki üst 4 dişi,üst köpek dişlerini ve ağzın iki tarafındaki üst küçük azı dişlerini gösterir.eğer dişlerinizi diş beyazlatma ya da porselen kron ve kaplamayla, beyazlatmak isterseniz hepsi aynı zamanda yapılabilsin diye tedavi kapsamında olmalıdır.

Bir insanın yüz güzelliği genelde simetrisi ve orantılılığıyla sınırlandırılır.Tüm dişlerin simetrik konumunun sağlandığı simetrik bir gülüş ve yüzün tam merkezinde olması en kritik öneme sahip olanlardır.Tel takmak bunu sizin için yapacaktır. Bunu kendi fotoğrafınızın ortasından dikey bir çizgi çekerek kontrol edebilirsiniz.Eğer çizgi üst ön iki dişinizin arasından geçiyorsa, gülüşünüz simetriktir. Aynı zamanda gülüşünüz göz seviyenizle de dengeli olmalıdır ki eğri bir açıda olmasın.

Gülüş estetiği, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, yüze özel ideal gülüşü sağlayabilmektir.

Dişler, birbirleri ve onları çevreleyen yumuşak dokular ile uyumlu olarak dizilmiştir. Güzel bir gülüşün temel elemanları dişlerdir ve dolayısıyla diş şekilleri ve anatomik özellikleri hakkında kapsamlı olarak bilgi sahibi olmak, tüm tedavilerin temelini oluşturur. İyi tasarlanmış bir gülüşün nasıl olması gerektiği hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için, yüz hatlarının iç ve dış kenarları incelenmelidir.

Yüz hatları, cinsiyet, yaş, gülüş simetrisi, dişlerin sıralanışı ve renkleri, dudaklar ile diş etleri estetik gülüş ifadesini belirleyen faktörlerdir. Gülüş tasarımında tüm bu faktörler göz önüne alınarak dişlerin formu belirlenir.

Gülüş tasarımıyla daha genç görünmek mümkündür. Her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Diş beyazlatmadan, görünmeyen diş teline kadar kozmetik amaçlı birçok yenilik sizi bekliyor.

Gülüş Tasarımı
Gülüş Estetiği
Estetik Gülüş Tasarımı
Estetik Gülüş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder