17 Temmuz 2012 Salı

İmplantın Cerrahi Safhası

Cerrahi müdahaleden önce antibiyotik ve ağrı kesici almalısınız. İşlem sırasında lokal anestezi uygulanmaktadır.

Öncelikle, kemiği açığa çıkarmak için dişetinde bir kesi yapılır. Sonra kemikte implant için bir yer hazırlanır. İmplant yerine yerleştirildikten sonra dişeti kapatılarak dikişler atılır. İmplantların olması gerektiği yerde olup olmadığını kontrol etmek için işlem sonrasında röntgen alınır. Yerleştirilecek implantların sayısı ve kemik greftinin yerleştirilip yerleştirilmemesine göre işlem için gereken süre değişir. Çoğunlukla tek bir implantın yerleştirilmesi için yarım saat yeterlidir. İmplantlar ön bölgeye yerleştirildiyse geçici protez ya da köprüler kullanılarak görüntü korunur. Cerrahi işlemden önceden seçenekler değerlendirilmelidir.

Cerrahi işlemden sonra antibiyotik ve ağrı kesici kullanılması gerekir. Tükürmemeli, pipetle emmemeli ve sigara içmemelisiniz. Bu hareketler, kan pıhtısının bozulması sonucu iyileşmenin yavaşlamasına neden olur. Dişeti dokularının yaralanmasına engel olmak için sadece yumuşak yiyecekler yenmelidir. İmplant yapılan alan bir ya da iki hafta boyunca temizlenmemelidir. Ancak ağzın diğer bölgelerindeki dişler fırçalanarak, ameliyat sahası için de diş hekiminizin önereceği antibakteriyel gargara kullanılarak bölge olabildiğince temiz tutulmalıdır. Cerrahi işlemden 7-10 gün sonra dikişler alınmalıdır.

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra, implantın kemiğe entegre olması için birkaç ay beklemek gerekmektedir. Bu süre genellikle alt çene için 1,5 ay kadarken üst çene için 3 aydır. Bu sırada, implantın başı dişetinin altında bulunur.  İmplantlar için nadiren kemiğe başarılı biçimde entegre olamama riski vardır. Bu durumda implantlar çıkartılarak, anında daha geniş olanları ile değiştirilir ya da implantlar yerleştirilmeden birkaç ay bölgenin iyileşmesi beklenir.

İmplant

Diş İmplant

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder