9 Temmuz 2012 Pazartesi

Ortognatik Cerrahi Tedavi

Çenelerin ve dişlerin ortodonti tedaviye ilaveten cerrahi olarak düzeltilmesi. Eğer hastamız erişkin dönemdeyse (büyüme gelişim bitmişse) ve alt-üst çeneler arası uyumsuzluk yalnızca diş çekimi yaparak düzeltilemeyecek kadar şiddetliyse, cerrahi tedaviden başka seçeneğimiz kalmamış demektir.
Ortognatik cerrahi tedavi hastalarımızın fonksiyon, fonasyon ve yüz estetiğini çok olumlu yönde geliştiren oldukça faydalı bir tedavi seçeneğidir. Başarılı bir ortognatik cerrahi tedavisi için plastik cerrah, ortodontist ve diş hekiminin kooperasyon içinde olması gereklidir. Tedavi ekibindeki her doktorun, doğru tanı koyması, tedavi planını ve gerekli tedavileri yapması, gerekli durumlarda diğer branşlardaki doktorlarla konsultasyon yapması önemlidir.

Malokluzyonun tipine göre 6ay-1yıl arası cerrahi öncesi bir sabit ortodonti tedavi sonrasında ameliyat olunur ve operasyon sonrasında ortalama 4-6 ay kadar daha sabit ortodonti tedavi sürer ve hastamızın aktif tedavisi sonlandırılır.

Ortognatik cerrahi tedavi planlaması genellikle, klinik değerlendirme, fotoğraflara, sefalometrik çizimlere ve model cerrahisine dayalı cerrahi simülasyonu içerir. Bu simülasyon için özel olarak üç boyutlu Vistadent-O.C bilgisayar programı kullanılmakta olup, hastalara tedavi sonrası profili bilgisayar ekranında gösterilebilmektedir.

Ortodonti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder