17 Şubat 2013 Pazar

Zirkonyum / Porselen Kaplama

Kronlar (kaplamalar) çatlamış, kırılmış veya madde kaybı yaşamış dişleri korumak, güçlendirmek veya görünüşlerini düzeltmek amacıyla yapılan restorasyonlardır.  Dişinizin üzerine yerleşerek tüm dış yüzeylerini örttükleri için kaplama olarak da adlandırılırlar. Estetik diş hekimliğinin en modern uygulamalarından biri metalsiz zirkonyum kronlardır (kaplamalardır).  Zirkon adıyla da bilinen bu kaplamalar  zirkonyum dioksit bileşiğinden oluşturulan blokların CAD-CAM sistemleri ile şekillendirilmesi ile oluşmaktadır.

Zirkonyum kaplamalar iki ana sebepten tercih edilmektedir;
Zirkonyum doğal bir mineraldir. Vücutta alerjik bir reaksiyona yol açmadığından kaplamaların diş eti ile kısa veya uzun vadede bir uyumsuzluk sorunu çıkmamaktadır. Diş etleri çekilmediği için bu kaplamalar uzun süre kullanılabilmektedir. Diş eti çekilmesi durumunda alt kısımda oluşan boşluktan gıdalar girmesi çürümelere yol açabilmekte veya sinirlerin açığa çıkması sonucu ağrılar oluşmaktadır. Bu kaplamalar yenilenmek zorunda kalmaktadır. Zirkonyum kuronlar bakteri barındırmaz ve hijyen problemleri çıkarmaz.
- Zirkonyum kaplamaların ışık yansıtma özellikleri daha iyi bir yapıdadır. Çok daha doğal ve estetik görünmeleri sebebiyle tercih edilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder