22 Kasım 2012 Perşembe

Beyazlatma


Öncelikle tıbbi endikasyon gereği olarak ve bir de estetik olarak uygulanan dişlerin rengini açma işlemidir. Tıbbi endikasyon tetrasiklin renkleşmeleri, florozizler gibi değişik hastalıklarda beyazlatma kullanılabilir. Estetik olarak ise çok ciddi koyu tonlu dişlerde hastanın psikolojisini de düzeltmek için beyazlatma yapılabilir. Beyazlatma işlemini hastanın durumuna ve vakanın gidişatına göre birkaç teknikle yapmak mümkündür. Beyazlatma işleminde geri dönüşüm olabilir.yani bu işlemin birkaç yılda bir tekrar edilmesi gerekebilir.

Bize farkedildiğimizi hissettiren ve mutluluk veren gülümsememizdir. Gülüşümüzü etkili kılan ise dişlerimizdir. Sararmış dişlerle, bırakın gülmeyi konuşmak bile istemeyiz. Özgürce konuşmamızı ve gülmemizi sağlayacak bembeyaz dişlere sahip olmak için ise dişlerimizi düzenli fırçalamamız şart. Sigara, çay, kahve, kola dişlerimizin sararmasına neden olan önemli etkenlerdir ve dişlerimizin beyaz kalması için bunlardan uzak durmamız gerekmektedir. 

Dişlerimize azami özeni göstermemize rağmen rengi gene de istediğimiz beyazlıkta olmayabilir. Genellikle daha önce kullanılmış tetrasiklin grubu antibiyotikler, dişlerimizdeki sinirlerin dejenerasyonu, eski kaplamalar ya da yaşlılığa bağlı sararmalarda bu sorun gözlemlenir. 

Sararmış dişleri ne kadar fırçalarsak fırçalayalım istediğimiz beyazlığı yakalamamız zordur. Bu noktada devreye uzman bir hekim desteğinin girmesine ihtiyaç vardır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder