22 Kasım 2012 Perşembe

Estetik Diş Hekimliği


Günümüzde hastalarımızın gittikçe artan estetik talepleri estetik diş hekimliği uygulamalarını artırmıştır. Şu an için en güncel estetik diş hekimliği uygulamaları olan porselen laminalar, diş beyazlatma ve zirkonyum porselen uygulamaları yapılmaktadır. Gülüş esnasında en önemli kriterlerden biri diş etleridir.

Pembe estetik adını verdiğimiz bu bölgede gereğinden fazla görünen diş etleri ya da asimetrik diş eti seviyeleri mevcutsa bu durumu düzeltmeden estetik bir diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkansız olur.

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan estetik plastik diş eti cerrahisi ile bu tip fazla görünen ya da asimetrik seviyelenmiş diş etlerini düzeltmek mümkündür. Daha sonra uygulanacak porselen laminalar ya da metal desteksiz zirkonyum porselenler ile beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.

Estetik diş hekimliği uygulamalarında daha işleme başlamadan önce hastalarımızın daha iyi değerlendirilebilmesi için klinik fotoğrafları ve ölçü modelleri alınır. Bu fotoğraflar ve kişinin diş modeli üzerinde çalışılarak diş eti seviyeleri, dişlerin seviyeleri, birbirleri ile ve yüz ile uyumları değerlendirilir ve gerekli işlemler ortaya konulur. Daha sonra bu modeller üzerinde yapılması düşünülen estetik girişimler uygulanır. Böylece hastamız daha işleme başlamadan önce işlem sonunda dişlerinin nasıl görüneceğini görmüş olur. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder