22 Kasım 2012 Perşembe

Ortodonti


Ortodonti diş ve çene bozukluklarının teşhis, tedavi ve önlenmesidir. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım sağlandığı gibi, ağız ve diş sağlığına da pek çok katkıda bulunur.

Erken değerlendirme hem problemlerin zamanında tespit edilmesini hem de en etkili tedavi için fırsat sağlar. Bu nedenle çocuğunuzu 7 yaşına girmeden önce ortodonti yönden muayene ettirmenizde fayda var. Eğer ortodonti bir problem gözlemlenirse, ortodontistiniz tedavi için uygun zamanı belirleyecektir.

Günümüzde birçok yetişkinde de ortodonti tedaviler uygulanıyor. Yetişkinlerde uygulanan ortodontik tedavinin, çocuklarda yapılan tedaviden farkı, tedavi süresinin uzaması olarak karşımıza çıkıyor. Yetişkinlerde tedavi süreci uzasa da ortodonti tedavi sonucunda yüz güldürücü sonuçlar elde ediliyor. Ortodontik tedavilerin süresi vakaya göre farklılık gösterse de hastanın yaşına, kapanış bozukluğunun derecesine, hastanın ağız bakımına, tedaviye uyumuna bağlı olarak 6 ay ile 36 ay arasında değişebiliyor.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder