26 Ağustos 2012 Pazar

Sofra Sorunlarından Kaçınma


Yemek sırasında masabaşı sorunlarından kaçınmanın sırrı, sizin rahat ve arkadaşça yaklaşımınızdır. Her şeyden önce, çocuğunuza yemek yemenin, açlığı gidermenin zevkli bir yolu olduğunu öğretmelisiniz. Yemek zamanını onunla bir irade savaşına dönüştürmek kesinlikle yanlıştır. Sonuçta sizin keyfiniz onunkinden daha çok kaçacaktır. Üstelik, bir sonraki yemek zamanı, karşı koymaları daha da güçlü olacaktır. Yemek, hoş bir deneyim olmalıdır, bu nedenle yemekle ilgili sorunlarda ikinizi buluşturan ortak bakış açısını yakalamalısınız.
• Çocuğunuza bol çeşitli yiyecekler sunun ve seçme şansı tanıyın. Neyi sevip neyi sevmediğini kısa sürede belli edecektir.
• Ne belirli yiyecekleri yemiyor diye cezalandırın, ne de başka bir şeyi yiyor diye ödüllendirin. ‘Havuçlarını yersen oyuncakla oynayabilirsin’ gibi bir yaklaşım, havucun ancak ödülle yenebilecek ölçüde berbat bir şey olduğu görüşünü oluşturur.
• Yemeğini bitirmesi için acele ettirmeyin. O sizden daha yavaş yer. Sofradan kalkmak için yemeğinin bitmesini beklemesini istiyorsanız, siz de ona gerekli zamanı verin.
• İstediğinden daha fazlasını yemesi için onu zorlamayın. Ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin. Gelişimi normalse iyi beslendiğinden emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder