28 Ağustos 2012 Salı

Zirkonyum Porselen Kaplamaların Avantajları


Zirkonyum diş kaplama estetik yapısı ile doğal dişlerden ayırt edilmesi oldukça güçtür. 

Zirkonyum kaplamanın  ışık geçirgenlikleri vardır. Metal porselen gibi koyu renk yansıma yapmazlar.

Metal destekli porselen diş kaplamalarında özellikle gün ışığında ve fotoğraf flaşında oluşan opak görüntü zirkonyum porselenlerde oluşmaz. 

Zirkonyum diş kaplama alerjik resksiyon yapmayan bir malzemedir.

Diş eti hastalıklarında ve diş eti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez. 

Metal destekli porselenlerde zamanla diş eti kenarında porselenin altındaki metalin renginden dolayı gri  bazen mor renkte bir hat oluşur. Zirkonyum porselen diş kaplama yapıldığında böyle bir sorun görülmez. 

Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler. 

Zirkonyum porselenler yeterli çiğneme direncine sahiptirler.

Bu özellikleri (dayanma kuvvetleri) sayesinde zirkonyum kaplamalar arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar. 

Zirkonyum metal destekli protezlere göre oldukça hafiftir. 

Zirkonyumlar ağızda metalik tat vermezler.

 Diş eti kenarlarındaki koyu renklenmeye neden olmazlar.

Zirkonyum porselen diş kaplamalar daha estetik ve doğal dişe yakın görüntü verirler

Diş eti dostu olan zirkonyum vücutta ve diş etinde allerjik reaksiyon oluşturmaması.

Cad cam sistem ile tam diş üzrine uyumlu mükemmel diş kaplamalar yapılabilir.

Estetik diş kaplaması diş etinde renk değişikliği yapmayan, diş etinde kanama yapmayan, doğal diş formunda, doğal diş renginde, karşı dişlerle uyumlu diş kaplaması demektir.

Çoğu zaman zirkonyum yapılmış ancak estetik uyumsuzluğu olan dişler görüyorum. Provalar dikkatlice yapılmalı gerekirse fotoğraf çekilerek hastanın kendi dişlerine rahatca karşıdan bakabilmesi sağlanmalıdır.

Estetik beklentileri olan hastaların tercihi zirkonyum porselen diş  kaplama dır. Bu nedenle kusursuz bir  estetik diş görüntüsü vermek de hekimin görevidir. Sadece zirkonyum malzemenin kullanılması hasta memnuniyeti için yeterli olamaz.

Zirkonyum porselen diş fiyatları ile de farklı olduğu kadar en az bu oranda estetik ve biyolojik olarak hastaya beklentilerini geri verebilmelidir.

Zirkonyum kaplama diş fiyatlarının  diğer metal alt yapılı porselen diş kaplamalarına göre daha yüksek olması ve hastanın bu tekniği ve malzemeyi tercih etmesi  öncelikle hastaların  estetik beklentilerinden kaynaklanmaktadır.

Zirkonyum diş porselenleri ile çalışan teknisyenlerin görevi de hasta memnuniyeti sağlanana kadar hekimin istediği değişiklikleri porselen diş üzerinde gerçekleştirmekdir.

Diş etinde koyu renk oluşmasını istemiyorsanız, kaplama dişlerinizin doğal dişler gibi ışık yansıtmasını istiyorsanız, zirkonyum bloklardan cad cam yöntemi ile oluşturulan zirkonyum alt yapılı kaplamalar sizin için uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder