27 Ağustos 2012 Pazartesi

Zirkonyum Porselen Diş Kaplama


Zirkonyum porselen diş kaplamalar metal alt yapılı klasik köprülerden farklı olarak,  alt yapıda metal yerine beyaz  Zirkonyum maddesi kullanılır. Son teknoloji ürünü bu beyaz altyapı estetik ve dayanıklılığı bir arada sunabilen bir malzemedir. 

Zirkonyum porselen diş kaplama için  en büyük avantaj metal rengini yansıtmamasıdır. Bu sayede diş etinde morluk ve koyu renk oluşmaz.Ayrıca, ışık yansıtma özelliği sayesinde tam estetik bir görünüm sağlar. 

Ayrıca zirkonyum diş yapımında scanner denilen  tarayıcı kamerakullanılır. Bu tarayıcı yardımı ile elde edilen diş görüntüleri bilgisayara yüklenir. Daha sonra diş altyapı tasarımları (CAD) yapılarak üretime (CAM) geçilir. Zirkonyum tozunun sıkıştırılması le oluşturulmuş bloklardan kazınarak elde edilen zirkonyum altyapı hatasız olarak imal edilir.

Zirkonyum (zirkonyum diş kaplaması) geliştirilen bu teknolojiler ile tek diş kron restorasyonlarından, 3-6 üye köprülerde, implant üstü kron-köprü çalışmalarında başarı ile kullanılmaktadır.

Estetik diş hekimliğinin göstermiş olduğu gelişmeler ile 2000’li yıllarda diş hekimliğinde, yüksek kuvvetlere oldukça dayanıklı ve diş renginde olan ‘zirkonyum’ zirkonyum kaplama porselen diş  kullanılmaya başlanıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder