22 Eylül 2012 Cumartesi

Diş Zirkonyum Kaplamaların Farkı


- Yalıtıcı özelliğiyle sıcak soğuk hassasiyeti gelişmez.
- Zirkonyum ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer estetik oluşturur, çok iyi yapılmış olan metal destekli porselenlerde bile bir matlık ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum tercih edilir.
- Metal destekli porselenler bazı ışıklarda ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler.   Zirkonyum da ise aynı doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler.
- Metal destekli porselenler kron–köprü (kaplamalar) mekanik olarak dişe yapıştırılırlar. Zirkonyum ise mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir.
- Alt yapısında metal olmadığı için kron-diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.
- Porselen yüzeyleri son derece pürüzsüz olacağı için sigara ve benzeri sebeplerden kaynaklanan lekelenmeleri ve diş taşı oluşumlarını minimuma indirir.
- Kahve, çay, sigara…gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
- Ağızda tat bozukluğuna, diş eti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyaldir.
- Önceden yapılmış olan metal destekli porselen kronlar nedeniyle dişetinde oluşan baskı ve morluklar zirkonyum (kaplamaların) kuronların uygulanmasıyla tamamen ortadan kalkar, estetik ve doğal bir görüntü elde edilir.
- Diş eti çekildiğinde, zirkonyum estetik görünümlerini korurlarken, metal destekli porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar.
- Alt yapıda kullanılan bazı metallere karşı (nikel…vb.) oluşabilecek alerji riski zirkonyum alt yapılı porselenlerde yoktur.
- Vücudumuzla mükemmel uyum sağlandığı için diş eti hastalığı olan ya da diş eti hastalığına yatkın olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir. Diş etiyle uyumu çok iyidir ağız hijyenine önem verildiği takdirde diş eti problemi yaratmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder