22 Eylül 2012 Cumartesi

İmplant Diş Ekme


Eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir. Daha sonra bu kök diş üzerine yerleştirilen protez dişler ile kaybedilmiş diş fonksiyonu yeniden kazanılmaktadır. Estetik açıdan da mükemmel sonuçlar elde edilen. İmplant kelimesi için diş ekme; yapay diş; çakma diş; vidalı diş ya da vida diş isimleri de kullanılmaktadır.

Günümüzde implant tedavisi ve uygulamaları yaygınlaşmakta buna bağlı olarak da implant çeşitleri de artmaktadır. Ancak en çok kullanılan çeşidi vida diş olanıdır.

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Varolan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece diş etlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir.

Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmemektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder