22 Eylül 2012 Cumartesi

İmplant ve Üst Veya Alt Çenenizde Hiç Dişiniz Yok Mu


İmplantlar ile yeniden gülebileceksiniz. İkiden dörde kadar az sayıda yeni diş kökü bir tam protez için sıkı bir destek oluşturmaya yetecektir. Altı adet implant üzerine bir köprü bağlanabilir. Bu işlem size her koşulda güvenli bir ortam sağlayacaktır, çünkü artık protez beklenmedik bir anda gevşemeye ağzınızdan çıkamaz. Artık utanç verici süprizler yaşamayacaksınız.

Tam proteziniz iki parçadan oluşan özel tutucular sistemler ile implantlara tutturulmuş olacaktır. Bu parçaladan birisi implant üzerinde, diğeri protezin üzerinde daimi olarak sabitlenmiş biçimde konumlandırılmıştır. Bu parçalar bir düğme gibi birbirlerine geçer. Proteziniz sıkı biçimde çimde de tutturulur. Protezinizi temizlemek için kolayca yerinden çıkarılıp, tekrar aynı kolaylıkla yerine tıkalabilir. Eğer dilerseniz, proteziniz implatlara kalıcı biçimde sabitlenebilir. Çeneniz üzerinde  en az altı implant üzerine bir köprü daimi olarak sabitlenebilir. Böylece proteziniz öyle sıkı tutunur ki destekleyici pembe protez plastiğine gerek kalmaz.

Hassas bir planlamadan sonra yeni diş kökleri genelikle  kemiğe tek bir seansta yerleştirilir. İyileşme dönemi içerisinde kemiğe tamamen kaynar ve çene kemiğinin bir parçası haline gelir. Bunun anlamı, nisbeten kısa bir süre için tutucu elemanlar veya yeni köprünüz yerine takılabilir. İmplantların çene kemiğine yerleştirilmesi ile aynı anda yeni köklere protezin tutturulması  da genelikle mümkün olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder