17 Kasım 2012 Cumartesi

İmplant Uygulamasına Engel Olan Sağlık Sorunları Nelerdir


İmplant cerrahisine engel olan veya implant cerrahisinde özel uygulama yapılması gereken hastaların başında diyabetik hastalar gelmektedir. Aslında düzenli kontrol edilen diyabetik bir hastaya implant yapılmasında engel yoktur. Fakat diyabetik kontrolleri yetersiz olan bireylerde iyileşme geç ve güç olacağı için implant uygulamaları konusunda mutlaka diş doktoruyla hastanın metabolizma uzmanının birlilkte çalışması gerekmektedir. Bu engel durumlara örnek olacak diğer bir durum ise hastanın sigara kullanımıdır. Aşırı sigara kullanan hastalarda implant tedavisinin başarı oranı içmeyenlere göre belirgin bir şekilde düşmektedir.

Kemik metabolizmasını etkileyen ilaç kullanan bireylerde implant uygulamalarında bir takım değişiklikler yapılması ve bu bireylerin doktorlarıyla konsültasyon yapıldıktan sonra implant tedavisi için yola çıkılması gerekmektedir.

Cerrahi uygulamaya engel olabilecek sağlık sorunlarının başında kana problemleri olan hastalar, özellikle ileri derecede kalp hastalıkları olan bireyler gelmeketdir. Bu bireylerde herhangi bir cerrahi işlem uygulanması uygun olmayacağı için implant uygulamaları da uygun değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder