17 Kasım 2012 Cumartesi

İmplantların Uzun Ömürlü Olması İçin Nelere Dikkat Edilmeli


İmplant uygulamalarının uzun ömürlü olabilmesi için ağız bakımı iyi yapılmalıdır ve doktor kontrolleri de aksatılmamalıdır.

Ağız bakımı denildiğinde, her ne kadar implant bir metalden yapılsa da, diş gibi çürüme ihtimali olmasa da, bilinen diş eti hastalıklarının tamamı implant diş çevresinde de görülmektedir. İmplant çevresinde karşımıza çıkan diş eti ve kemik hastalıklarının en önemli sebebi iyi temizlenmemsi sonucu mikropların o beölgede birikmesi neticesinde oluşmaktadır.

İmplant çevresinin bakımı aynen doğal dişlerimizde olduğu gibi diş fırçaları ve dişlerinin aralarını temizleyen arayüz temizleyicileri ile gerçekleştirilmektedir. Bireyin tek başına evde yaptığı diş bakımı tek başına yeterli olmayabilmektedir. Kişi düzenli bir şekilde hekim kontrolünde olmalıdır ve diş hekiminin önerilerine uymalıdır.

Ağız gargaralarının önerildiği şekilde kullanılması yardımcı olmaktadır. Fakat ağıuz gargarası kullanmak tek başına ağız ve diş bakımı için yeterli değildir. İmplant dişlerinde sadece ağız gargarası kullanılarka temiz ve sağlıklı tutulması da mümknü değildir.

Sonuç olarak implantlar için ağız bakımı normal dişler için yapılan bakımdan pek farklı değildir. Hatta tamamen aynıdır. İmplantları bir dişmiş gibi fırçalamak, implant çevresini temiz tutmak ve sürekli hekim kontrolünde olmak implant dişlerin uzun süreli kullanılabilmesi için çok önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder