26 Aralık 2012 Çarşamba

Ortodonti ve Diş Fırçalama


- Yumuşak uçlu diş fırçası kullanın; Yumuşak uçlar çatlak ve köşelere ulaşmakta orta ve sert uçlardan daha başarılıdırlar ayrıca diş etlerini rahatsız etmezler. Bazı markalar, özellikle braketli insanlar için diş fırçası üretirler. Çift seviye olarak bilinen bu fırçalar kenarlarda daha uzun, ortalarda daha kısa kıllara sahiptir. Bu diş fırçalarını özellikle aramanıza gerek yoktur çünkü artık çoğu diş fırçası bu şekilde üretilmektedir. En önemlisi yumuşak ve ADA tarafından onaylanmış bir diş fırçası bulmaktır. Bunun haricinde fırçanın boyu, şekli ve diğer özellikleri size bağlıdır.  
- Gerekli olmamakla beraber eğer elinizde varsa, braketlerle kullanımı güvenlidir. Tek dikkat edilmesi gereken fırçanın plastik arkasının braketlere çarpmamasıdır. Ayrıca dişe takılı olanları gevşetmemek veya hasar vermemek için orta hızda kullanım tavsiye edilir. Günde en az 2-3 defa diş fırçalayın. 
- Günde en az 1 kez yatmadan önce ve 1 kere de başka bir zaman diş fırçalayın. Braketlerin arasında veya çevresinde yemek kalmadığından emin olmak için en iyisi yemek sonrası diş fırçalamaktır. Dişler her sefer en az 2-3 dakika yavaş ve dikkatlice fırçalanmalıdır. Dişin ve braketlerin içini dışını ve çiğneme alanlarını fırçalamak çok önemlidir. Dişinizi en az 2-3 dakika fırçalamak çok önemlidir. Yeterince fırçaladığınızdan emin olmak için saat veya kronometre kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder