27 Aralık 2012 Perşembe

Ortodonti ve Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer ?


Diş teli tedavi süresi her hastanın ortodonti problemine göre değişiklik gösterir. Diş teli tedavisi genellikle 8 ay ile 30 ay arasında değişen bir periyodda devam edebilir.

Diş teli tedavi süresi her hastanın ortodonti problemine göre değişiklik gösterir. Diş teli tedavisi genellikle 8 ay ile 30 ay arasında değişen bir periyodda devam edebilir. Bir hastanın diş teli takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır.

Diş teli tedavi süresi ortodontist hekimin bilgisine, özenine, hastanın da işbirliğine bağlıdır. Bunlar yerinde ise tedavi başarısı %100 dür. Diş teli tedavi bitiminde teller çıkarıldıktan sonra dişlerin yeniden eski haline dönmemesi amacı ile  pekiştirme apareyleri  uygulanabilir.

Tedavinin başladığı ilk günlerde, dişlerin üzerine yapıştırılan braketlerin ve tellerin yanağın iç yüzeyinde tahriş yapması doğaldır. Ağız dokuları bu tarz yabancı maddelere çok kolay uyum sağlayacak ve sonraki günlerde bu sorun olmayacaktır. Alışma süresince çok tuzlu ve acı yiyecekler yememek, tahriş olmuş bölgelerin acımaması açısından önemlidir. 

Diş teli tedavisi sırasında diş temizliği çok önemlidir. Teller dişlerin bakımını kısmen zorlaştırsa da düzenli fırçalama halinde gerekli hijyen kolaylıkla sağlanabilir. Dişlerinizi nasıl fırçalayacağınızı ortodontistiniz size ayrıntılı olarak anlatacaktır. Fırçalama sırasında özellikle dişetleri ile braketler arasındaki alanı iyi temizlemeye dikkat etmek gerekmektedir. İdeal dırçalama süresi 3 dakikadır. Fırçalamadan sonra braketlerin aralarında kalan alanlar da arayüz fırçası ile temizlenmelidir. Dişlerin yan temas yüzeylerini temizlemenin en etkili metodu ise diş ipi kullanmaktır. Ortodonti tedavide kullanılmak üzere üretilmiş olan diş iplerinin uç kısımları, tellerin arasından kolayca geçecek biçimde sert yapılmıştır. 

Arayüz fırçaları resimde gösterilen biçimde dikey yönde kullanılmalı, bu sırada diş etlerinin de temizlendiğinden emin olunmalıdır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder