30 Mayıs 2012 Çarşamba

İmplant

İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir.

Videoyu İzle
Dişlerimizin sadece çiğnememizi değil, konuşmamızı, görünüşümüzü hatta kişisel karizmamızı da etkileyen bir organımız olduğu unutulmamalıdır. 

Günümüzde diş  kayıplarının kalıcı, işlevsel ve estetik çözümleri vardır. İmplantoloji; bize bir, birkaç veya daha fazla diş kaybı söz konusu olduğunda bunların yenisi ile değiştirilmesi için güvenilir bir metod sağlıyor. Üstelik bu sistem yeni dişlerinizin hem doğal ve estetik görünüp, hem de kendi dişiniz gibi hissetmenize olanak veriyor.

Köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar. İmplantlar, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir.

Dişlerinizin sadece çiğnemenizi değil konuşmamızı, görünüşümüzü etkileyen bir organımız olduğu unutulmamalıdır. 
Güvenli bir implant ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar 1809'dan beri sürmektedir. Günümüzde piyasa da mükemmele çok yakın, 28 yıllık klinik takipleri bulunan implantlar olduğu gibi nisbeten yeni implant markaları da bulunmaktadır. Eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik var ise ister tek diş, isterse birden fazla diş eksikliğinde her vaka için implant kullanılabilir.

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan titanyum yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Varolan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece diş etlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir.

İmplant operasyonlarının günümüzde kısa sürede yapılması artık mümkün oluyor. Diş ve kemik yapınıza göre belirlenen operasyon şekline göre toplam süre değişir. Genelde birinci operasyondan sonraki 2. ayda işlem bitirilir. Bu süre zarfında geçici protezlerle normal günlük hayatınıza devam edilebilir.

Uygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda implant uygulaması sırasında herhangi bir ağrı oluşmamaktadır. Operasyon sırasında lokal anestezi yeterlidir. Genellikle implantın yerleştirildiği akşam duyulabilecek ağrı basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok hasta bu ağrının normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını belirtmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder