31 Mayıs 2012 Perşembe

Protez Dişin Amacı Nedir ?

Protezde, hastanın kaybolan fonksiyonları tekrar kazandırılmaya çalışılırken, aynı zamanda bozulan konuşmasının da düzeltilmesi ve estetik görünümün de daha iyi...

Büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanır. Çünkü bu şekilde yaşamlarını (bir süre de olsa) sürdürmek zorunda kalan bireyler, öncelikle gülmeyi unuturlar. Bu da fonksiyonel bozuklukların yanı sıra, insanlarda kendine güven duygusunun zedelenmesine neden olur. Bu tip hastalara yapılan çeşitli protezlerle insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır. Yaklaşık 0.5 mm kalınlığında, dişin sadece ön yüzeyinde, minimal, basamaksız aşındırma yapılarak hazırlanan porselen yapılardır. Çok ince olmalarına rağmen yapıştırıldıktan sonra dişten ayrılmaları mümkün olmaz sadece kesilerek çıkarılırlar. Laminalar dişten en az madde kaybıyla, maksimum estetik sağlayan mükemmel sistemlerdir.Alt yapıda metal destek olmadığı için ışık geçirgenlikleri doğal diş gibidir ve kullanılan porselenler asla renk değiştirmezler.

Neon ışıklarında ve fotoğraf flaşında doğal dişle aynı görüntü verirler. Lamina veneerlerde dişlerin sadece ön yüzünde işlem yapıldığı için dil doğal dişle temas halindedir, bu nedenle yabancı bir madde hissi kesinlikle olmaz. Yapıştırdıktan sonra laminaların dişten ayrılması mümkün değildir, bu nedenle kırılmaya karşı çok dayanıklıdırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder