31 Mayıs 2012 Perşembe

Porselen Lamina

Dişlerinizin üzerine yapıştırılan, oldukça ince porselenlerdir. Bu porselenler çok ince olmalarına rağmen, diş yüzeyine yapıştırıldıklarında son derece dayanıklılık gösterirler.

Dişlerinizde aşınmalar ve kırılma varsa,
•Renginden ve şeklinden memnun değilseniz,
Diş boylarını uzatmak istiyorsanız,
•Ön dişlerinizdeki aralıkları kapatmak için 
Porselen Laminalar en doğru seçimdir.

İlk randevuda diş hekiminiz ölçülerinizi alır ve fotoğraflar çeker. Son hali ile ilgili bilgi verilir. Diş etleriniz değerlendirilir. Diş etlerinizde bir işlem yapılacaksa, örneğin gülümserken çok görünüyorsa gingivektomi denilen diş etlerini kısaltma işlemi uygulanır. Ortalama 15 gün beklenip, diş etleri son şeklini aldıktan sonra, dişlerinizin ön yüzünde porselen laminaya yer açmak için aşındırmalar yapılır. Özel tekniklerle alınan ölçünüz laboratuara yollanır ve 2. seansta laminalar ağzınıza yerleştirilir. Porselen laminaların avantajı son derece doğal ve estetik olmalarıdır. Kimse porselen yaptırdığınızı anlamaz. Dişlerinizin sadece ön yüzeyinde kesim yapılır. Alttaki mineyi yansıttığı için doğal mine yüzeyi gibi durur. Dişlerin dile bakan yüzeyleri orijinal diş yüzeyi olduğu için dil herhangi bir yabancılık çekmez.

Bu uygulama için daha önce dişlerinizi kestirmemiş olmanız gerekir. Kaplama yaptırmışsanız ne yazık ki porselen lamina yaptıramazsınız. Laminaları olumsuz etkileyecek kapanış problemi dediğimiz problem varsa veya dişleriniz çok çapraşık ise yine porselen lamina yapılamaz. Size uygun şekil, büyüklük ve renkte yapılan porselen laminalar yapıştırıldıkdan sonra kullanırken çok aşırı hassasiyet göstermenize gerek yoktur. Sadece kendi dişlerinize göstermeniz gereken titizliği göstermeniz yeterli. Çok iyi bir ağız bakımı (günlük diş ipi kullanımı şart) ile uzun yıllar sağlıklı kendi dişiniz gibi doğal porselenlerle dolaşmanız mümkün olacaktır. Özgürce gülümseyebilmek fotoğraflarda gülüşünü gizlememek bir çok kişinin hayalidir. Oysa etkileyici bir gülüşe sahip olmak artık çok kolay. Laminate vener adı verilen tedavi yöntemiyle bireylerin hayalini kurdukları gülüşe sahip olmaları 4-6 gün gibi kısa bir sürede mümkün.

Laminate vener tedavisi için kliniğe başvurduğunuz ilk gün diş hekimi size uygulanacak tedavi hakkında bilgi verir ve sahip olmak istediğiniz gülüşü bilgisayar destekli gülüş tasarımı ile ortaya çıkarabilir. Bir çok gülüş tasarımı arasından size uygun olana beraber karar verilir. İkinci randevunuzda yapılacak olan dişlerinizin hazırlanmış maketleri ağzınızda denenenerek size uygun olup olmadığına bakılır. Üçüncü ve son ziyaretinizde ise rengi ayarlanmış olan porselen laminanız yapıştırılır.

Dişlerinizin renginden şeklinden veya boyutlarından memnun değil ve güzel bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız laminate vener tedavisi tam size göre bir tedavi yöntemi diyebiliriz. Porselen laminat vener tedavisi sayesinde bir taraftan ideal gülüşünüze kavuşurken bir diğer taraftanda dişleriniz en konservatif yöntemle korunmuş olur. Porselen laminate vener tedavisinde dişlerin ön yüzeylerinden çok az miktarda aşındırma yapıldığı için dişlerinize zarar vermeyen bir tedavi yöntemidir. Porselen laminate venerler çok ince porselen yapraklardır. Takma tırnak kalığında olan bu porselen yapraklar dişlerin ön yüzeylerine bonding denilen bir işlemle yapıştırılırlar. Yapıştırıldıktan sonra dirençleri artan porselenlaminalarda kırılma olasılığı normal dişlerde olduğundan daha fazla değildir. Daha güzel bir gülüşe sahip olmak için sıklıkla tercih edilen laminate vener tedavisi çoğu kez anestezi yapılmasına bile ihtiyaç duyulmadan yapılan zahmetsiz ağrısız bir tedavi yöntemidir. Kahve çay hatta sigaradan dolayı dişlerde bulunan renkleşme gibi sorunlardan da kurtulmanın kesin çözümü olabilirler. Porselen laminate vener tedavisi gördükten sonra bireylerin dişleri tekrar renkleşmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder