31 Mayıs 2012 Perşembe

Porselen Laminalar

Aslında her ikisi de estetik diş hekimliğinde rutinde yapılan işlemlerdir. Kompozit laminalar tek seansda yapılırlar.

Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemidir. 

Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,7mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahiptirler. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekir, bu yapılan aşındırma oranı dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlenir. Belli periodlarla hastanın cilaya gelmesi gerekebilir ve porselenlere göre ücreti daha ucuzdur. Kırılma direnci, günümüz kompozitlerde porselen kadar olmasa bile yüksektir.

Dayanıklılık bakımından porselen laminalarda dikkat etmeniz gereken her şeyde kompozitlerde de dikkat etmelisiniz. Kompozit laminalar kolay kolay renk değiştirmez ancak yüzeyindeki cila azaldıkça renkleşme kapasitesi artabilir. Porselen laminalarda, kompozit laminalara göre uzun vadede, daha estetik ve dayanıklı sonuçlar alınabilir. Burada karar size ve hekiminize bağlıdır.

Porselen laminalar çok ince olmalarına rağmen özel bir yöntemle kaynak yapıldıklarından dişten ayrılmaları mümkün olmaz, ancak keserek çıkarılabilirler. Laminalar minimum preparasyonla maximum estetik sağlanabilen mükemmel bir yöntemdir. Işık geçirgenliklerinden dolayı doğal dişten ayırt edilemezler ve ileri teknoloji ürünü pressable porselenden üretildikleri için asla renk değiştirmezler.

Neon ışıklarında ve fotoğraf flaşında doğal diş efekti verirler. Ayrıca dil doğal diş yüzeyine temas ettiği için ağızda yabancı bir madde hissi kesinlikle olmaz. Laminaların hazırlık aşamasında dişlere hiç dokunulmadan kompozit mocap hazırlanarak ağızdaki bitmiş hallerini önceden göstermek mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder