31 Mayıs 2012 Perşembe

Ortodonti İle Nasıl Diş Estetiği Yapılıyor ?

Ortodonti tedavi ile dişler, yavaş yavaş hareket ettirilerek en doğru konuma gelmeleri sağlanıyor. Günümüzde diş hekimleri ve ortodontistler, diş problemlerini ç...

Diş telleri, estetik gülüşün sağlanmasında uzmanların başvurdukları en önemli yollardan biri.
•Dişlerin hafif ve ileri derece çapraşık olduğu durumlarda, alt ve üst diş dizisinin kapanış bozukluklarında, çenelerin yüze ve/veya birbirine göre yanlış konumlandığı durumlarda diş tellerine başvuruluyor.
Ortodonti tedavi ile dişler, yavaş yavaş hareket ettirilerek en doğru konuma gelmeleri sağlanıyor.

Günümüzde diş hekimleri ve ortodontistler, diş problemlerini çeşitli tedaviler uygulayarak çözebiliyor. Laminalar, dişlerin sadece ön yüzeylerine yapıştırılan, 0.3 mm kalınlığında çok ince porselen yaprakçıklardan oluşan bir materyaldir. Genellikle dişler kesilmeden uygulanabildiği gibi, dişlerin üzerinden 0.3 mm kadar bir pürüzlendirme yaparak da uygulanabiliyor. Doğal dişin boyunda ve ağız içine bakan yüzeyinde hiçbir aşındırma işleminin yapılmasına gerek kalmıyor.

Yaprakçıkların istenilen renk, boy ve şekilde hazırlanabildiği, dişlerin şekil ve renklerini kalıcı olarak değiştirmek mümkün olabiliyor. Bu özellik kalıcı beyazlatma isteyen hastalar açısından çok büyük avantaj sağlıyor. Özellikle puro ya da sigara kullanan çalışanlar aralıklarla diş temizliği yaptırmaktansa laminayı tercih ediyor. Böylece sigara, çay ya da kahveyle sarartamayacakları cilalı bir yüzey elde edilmiş oluyor.

Yaprak porselen uygulaması öncesinde hastaya üç boyutlu olarak elde edilmesi beklenen sonuç gösterilir. Öncelikle hastalardan alınan ölçülerle dişlerin modellerini elde ediliyor. Bu modeller üzerine yaprak porselenlerin taklitlerini yaparak hastayasunulur. Ayrıca hastadan işlem öncesinde alınan yüz ve ağız içi fotoğrafları bilgisayar ortamında düzenlenerek planlanan gülüş dizaynı da görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder