22 Eylül 2012 Cumartesi

Lingual Ortodonti (İnvisalign Görünmez Diş Telleri)


Dişler aşırı derecede dönmüşlerse çözüm için invisalign gibi bir ortodonti yöntemine baş vurulabilirsiniz. Bu işlem  dişlerin hizları tamamıyla bozulmadan  yapılırsa tedavi süresi kısalır. İnvisalignle yapılan ortodonti tedavi, tipik olarak 9-15 ay arası sürer  ve bu sürede 18-30 İnvisalign (hasta için hazırlanmış kalıplar)kullanılır. Bu  işlem, daha önce tel takılmış ve küçük düzeltmelere ihtiyaç duyan hastalar için de ideal bir çözümdür.

Eğer yüzünüz düz değilse çeneniz dengeli değildir ve düzelttirmenin tek yolu cerrahi işlemdir. Çene kemikleri bu yolla düzeltme ortognatik işlem diye bilinir ve uzman ağız cerrahları tarafından uygulanır. Çeneniz tekrar oturtulduktan sonra doğru ısırmanız için dişiniz de ortodonti tedavilerle düzeltilir. Oral cerrahları ve ortodontistler tüm işlem boyunca el ele çalışırlar.

Genelde gelişmeler o kadar etkileyici ve sevindiricidir ki her zaman yaptıklarına değer. Çeneyi cerrahi işlemle düzeltme kulağa çok uç nokta gibi gelebilir, ama bu olağanüstü ilerleme demektir! Bu alanda teknoloji sayesinde, şaşırtıcı bir şekilde işlemin tamamlanması sadece birkaç saati, iyileşme bir haftayı ve kemiğin tamamen iyileşmesi ise 3 ay almaktadır. Hayatlarının geri kalanını biçimsiz çeneleriyle geçirmek yerine bu işlemi yaptıran insanlar çok daha iyi durumda ve mutludurlar. Sonrasında onarlı adeta tanıyamazsınız! Onlar için yeni bir hayat gibidir ve kargaşadan kurtulmuş olmanın vermiş olduğu mutluluk müthiştir. Sosyal hayatları güzelleşmeye başlar !

Genel hatlarıyla günümüzde milyonlarca insanın alt çenesi çıkıntılıdır, hafif çıkıntı erkekte maskulin gibi görünebilir fakat kadınlar için çekici bir durum değildir. Böyle bir durumda ısırmakta tamamen yanlış olur fakat birçok insan cerrahi düşüncesinde tereddüt etmektedir. Bu çene özelliği o kadar yaygındır ki otobüs durağında ya da bir metrobusde etrafınızı incelerseniz en az bir kişide bu durumu fark ederisiniz. Çene düzeltimi ortodonti ihtiyacı kadar önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder