18 Eylül 2012 Salı

Porselen Laminalar Nasıl Olmalıdır


Ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde ve çürük olması yada çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması gereken durumlarda da uygulanır.

Laminalar Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemidir. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,7mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahiptirler. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekir, bu yapılan aşındırma oranı dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlenir.

Porselen lamine tedavisinde toplam 3 defa hekimi ziyaret ederek, yaklasik 10 gun gibi cok kisa bir sürede tamamlanır. Full porselen lamine ler hazirlanirken, size ozel olarak hazırlanan mum mock – up la dişlerin renk ve formlarını birebir prova ederek size yapılacak disleri, birlikte fikir alisverisin de bulunarak ve deneyip gorerek yüzünüze ve agiz şeklinize en uygun gülüse karar verebilmekteyiz. Full porselen lamineler tek diş restorasyonlarında yada tum gülüş hattında kullanılabilirler. Mukemmel bir guluse sahip isek dislerimizin rengi ve kalitesi karsimizdaki insanlara sağlık ve kendine güven olarak yansır. Mükemmel bir gülüs kariyerinizi ve ozel hayatinizi olumlu yonde gelistirecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder