7 Aralık 2012 Cuma

Zirkonyum Porselen


Metal bir desteklilere en büyük üstünlükleri renkleri, ışığı yansıtmaları ve canlı görünümleridir. Altlarında metal olmadığı için yansıma diş gibi çok doğaldır.

Tam seramikler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer bir estetik oluştururken, çok iyi yapılmış bile olsa metal porselenlerde bir donukluk ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde tam seramikler tercih edilmelidir.

Metal destekli porselenler bazı ışıklarda (disko, fotoğraf makinası flaşı...vb) ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Tam seramikler ise doğal diş gibi tepki verir ve her türlü ışığı geçirirler. Alt yapısında metal olmadığı için kron-diş eti hizasında koyu renk (gri-mor renkli) bir çizgi olmaz. Daha estetik  görüntü sağlanır.

Diş eti çekildiğinde, full porselenler estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar. Metal desteklilere göre diğer bir avantajları da; yapıştırılma şekilleridir. Metal desteklilerin yapıştırılması sadece mekanik olarak yapılabilmekteyken bunların hem mekanik hem kimyasal tutuculukları vardır. Metal destekli porselenlerde metale karşı olabilecek alerji riski de bu tür kuronlarda yoktur. Bu estetik porselenler, çiğneme kuvvetlerine karşı direnci çok güçlü olmadığı için, arka dişlerde kullanılamıyordu. Zamanla geliştirilen malzemeler ve estetiğe olan ilginin artması günümüzde çok kullanılan zirkonyumun gelişmesini sağlamıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder